Festivaler och helgdagar i Torrevieja

"Fiestas" har vanligtvis ett religiöst sammanhang i Spanien och kan pågå i flera dagar. Man har uppenbarligen nationella festligheter, som firas i hela landet, och lokala fiestas som firas endast i vissa områden eller städer. Under firandet är det oftast processioner eller parader och alla är klädda i vackra folkdräkter medan hela staden genomsyras av en allmän gemytlighet.

Karnevalen firas i februari, följt av påsken, en lokal fiesta i april, Ferian i maj, musikfestivalen i juli och augusti. Det följer även firandet av Torrevieja skyddshelgon, Virgen del Carmen, den 12 Juli, i augusti firas San Emigdio och 9. Oktober firar Valencia området El Día de la Comunidad Valenciana.

Om du lägger till "nationella fiestaer" som julafton, nyårsafton, Trettondedag jul (Día de los Reyes) den 6 Januari, Farsdag (Día del Padre) den 19 Mars, arbetarrörelsens internationella dag 1 Maj, Spaniens nationaldag den 12 Oktober, Allhelgonadagen 1 November, konstitutionsdagen 6 December och dia de Immaculata Conception 8 December plus några till, så inser du att när du besöker Torrevieja så kommer det alltid att finnas någon form av fest där.

Senaste kommentaren

31.10 | 10:06

Vi är 2 pensionärspar (eller åtminstone på väg dit) som gärna vill hyra 2 veckor i sept-okt 2023 ute i god tid men den som vill ha nåt bra kan inte vänta för länge!!

15.10 | 16:42

Hej Mari. Kan du skicka en länk som denna som ligger på Facebook till
stigake.nilsson@gmail.com

26.08 | 12:51

Vill hyra 10 dagar i oktober Två vuxna två barn

26.08 | 11:13

Hej Vill hyra cirka 10 dagar i oktober Det är vår son och hans familj det gäller Fyra personer Själv har vi hyrt i La Mata i 15 år

Dela den här sidan