Vingårdar Tips!

 

Här en sanmling tips från vingårdsbesökare i Spanien! De flesta har utgått från Torrevieja/Alicante och kört bil någon timme. En del har bokat rum för övernattning, där det är möjligt. Har bara tagit med de tips som är hyfsat aktuella (2015) och förstås fått bra kritik :-)

Boka din visit i förväg och en del gårdar/bodegor har minimum antal personer/visning. En del vingårdar kanske bara är som någon lagerbyggnad att besöka, svårt att veta utan att kolla upp/fråga, innan man slår till och bokar in sig. Mycket kan man ju kolla på nätet.

På denna sida står också någon restaurang med och någon bodega, som kan vara trevlig att besöka.

1) Här en vingård i finsk regi. Hemsidan fincalamolineta.com är på finska. Eva pratar dock svenska! Hennes make är spanjor. De har rum, bastu och mat. Enligt hörsägen är det mycket trevligt att göra besök, här! Evas mobilnummer +34 639 273 195 och +34 639 273 195.

2) Elrancho. elrancho.se  Här kan du också bo över! Hästar, pool med mera. Restaurang, mysigt boende i nya rum(ikeasängar), pool och mycket mer. Titta på hemsidan :-)

3) Barahonda heter en vingård utanför Yecla. barahonda.com  De beskrivs ha en otroligt bra restaurang! Citerar en nöjd besökare på Barahonda: ”En modern bodega med jättegoda viner. De serverar riktigt god och vacker gourmetmat. Faktiskt den godaste mat vi ätit i Spanien under de dryga 10 år vi bott där, vintertid.”

4) Bullas. Inte så långt från Murcia. Med finns fina vingårdar och matställen. Där finns ett litet museum värt att besöka. Kolla med turist info eller sök på nätet.

5) Fransisco Gomez i Villena, en timme från Alicante. http://www.bodegasfranciscogomez.es/en/wine_tourism.html Den största och mest påkostade bodega. Måste bokas i förväg. Kanske kan vara värt att kolla med företaget ”Flyg o far”, om de har något inbokat. Bussturer bokas nämligen till denna gård.

Enrique Mendoza i l’Alfàs del Pi, Alicante. bodegasmendoza.com

Casa de la Ermita ca 1,5 tim med bil från Torrevieja. casadelaermita.com

Fler tips och sidor att kolla upp:

– Bodegas Luzon

– Salvador Poveda

bodegascerda.com

bodegasjuangil.com

valenciaplaza.com

rutadelvinodealicante.com

turismodevino.com

Restaurante Rebate med sin vingård, bodega. San Miguel och sedan cv952.

Det finns en trevlig utflykt till Caravaca, med vin- och hästfest, som verkar gå av stapeln något datum under våren. Ett bussbolag; Viajes GNV Montesinos kör dit prisvärt, över dagen. Det kan ju vara ett tips att spara, tills det blir läge :-)

En bodega finns vid La Matas turistbyrå: vinosdj.es/ubicacion

Senaste kommentaren

31.10 | 10:06

Vi är 2 pensionärspar (eller åtminstone på väg dit) som gärna vill hyra 2 veckor i sept-okt 2023 ute i god tid men den som vill ha nåt bra kan inte vänta för länge!!

15.10 | 16:42

Hej Mari. Kan du skicka en länk som denna som ligger på Facebook till
stigake.nilsson@gmail.com

26.08 | 12:51

Vill hyra 10 dagar i oktober Två vuxna två barn

26.08 | 11:13

Hej Vill hyra cirka 10 dagar i oktober Det är vår son och hans familj det gäller Fyra personer Själv har vi hyrt i La Mata i 15 år

Dela den här sidan