SKIDÅKNING i Sierra Nivada.

Skidskola och facebookgrupp: https://www.facebook.com/Troll-Ski-Sierra-Nevada-1497017117237263/

Kolla även in länken: http://www.megafon.net/sv/nyheter/sierra-nevada-oppnar/

Ca 40 mil från Torrelamata finns möjlighet till skidåkning från December- Maj. Storlek och skötsel kan jämföras med Åre. Liftsystemet bättre.

Från Wikipedia: 

Sierra Nevada ("den snöklädda bergskedjan") är en bergskedja i Andalusien i södra Spanien med 20 toppar på över 3000 meter. Den högsta är Mulhacén, som med sina 3.482 meter är Iberiska halvöns högsta berg. På Sierra Nevada finns Europas sydligaste skidort, som också kallas Sierra Nevada, med bergskedjans näst högsta topp Pico del Veleta, som har en höjd av 3.398 m. Höjden över havet gör att det är mycket snösäkert under vintersäsongen, som normalt varar från december till första maj. Skidområdets storlek och pisternas skötsel kan jämföras med Åres. Liftsystemet är däremot av högre klass; här finns kabinbana, äggliftar och snabba stolsliftar. De få släpliftar som finns är samtliga korta och odramatiska. Närheten till Costa del Sol innebär att detta är ett av de få områden i världen där det är möjligt att samma dag åka skidor och ta ett behagligt dopp i havet.

Sierra Nevada är mycket mer än bara en skidort, det är framförallt en nationalpark. Det skyddade området är på 86.208 ha (862 kvadratkilometer). Här finns bergstoppar, floder, sjöar och en unik flora och fauna. Området är ett populärt utflyktsmål året om, inte minst på sommaren då det behagliga klimatet lockar till långa vandringsturer. På drygt 2.800 meters höjd i Loma de Dilar hittar man Sierra Nevadas astronomiska observatorium, OSN.På en av topparna. Där borta skymtar Medelhavet!Lunchrestaurang nere i byn. I bakgrunden kan man skymta liftsystemet.Spanska militären övade skidåkning. De kunde de verkligen behöva...