Festivaler och helgdagar i Torrevieja

"Fiestas" har vanligtvis ett religiöst sammanhang i Spanien och kan pågå i flera dagar. Man har uppenbarligen nationella festligheter, som firas i hela landet, och lokala fiestas som firas endast i vissa områden eller städer. Under firandet är det oftast processioner eller parader och alla är klädda i vackra folkdräkter medan hela staden genomsyras av en allmän gemytlighet.

Karnevalen firas i februari, följt av påsken, en lokal fiesta i april, Ferian i maj, musikfestivalen i juli och augusti. Det följer även firandet av Torrevieja skyddshelgon, Virgen del Carmen, den 12 Juli, i augusti firas San Emigdio och 9. Oktober firar Valencia området El Día de la Comunidad Valenciana.

Om du lägger till "nationella fiestaer" som julafton, nyårsafton, Trettondedag jul (Día de los Reyes) den 6 Januari, Farsdag (Día del Padre) den 19 Mars, arbetarrörelsens internationella dag 1 Maj, Spaniens nationaldag den 12 Oktober, Allhelgonadagen 1 November, konstitutionsdagen 6 December och dia de Immaculata Conception 8 December plus några till, så inser du att när du besöker Torrevieja så kommer det alltid att finnas någon form av fest där.